7 beste planten voor op kot in Leuven

De 7 beste planten voor op kot in Leuven? Daar hebben wij een lijstje voor! Ontdek hieronder de planten die écht op jouw kot in Leuven passen en die zelfs de eenzaamste weken overleven. En wees gerust, er staat meer tussen dan een vetplant of een Sansievieria! Hier vind je de lijst:

 

  1. De ZZ-plant
  2. De Cactus
  3. De Sansevieria
  4. De Paradijsvogelplant
  5. Levende steentjes
  6. De vetplant
  7. De Pothos 

 

1. De ZZ-plant

De ZZ-plant (of Zamioculcas Zamifolia) is een van de beste planten voor op kot. Zoals we in de winkel ook soms zeggen: 'De beste manier om er voor te zorgen is door te vergeten dat je hem hebt'. Deze plant kan echt tegen een stootje, geef hem eens wat meer of wat minder water en je zal zien: hij geeft geen kik. De plant kan tegen fel licht, zwak licht en blijft toch mooi groen. De ZZ-plant hoort thuis op élk kot! Dit is de perfecte plant voor studenten. Zie je hem al staan op je kot?

 

"De beste manier om er voor te zorgen is door te vergeten dat je hem hebt."

 

 

 

 

 

2. De Cactus

cactus-cacti-terracotta-plant-leuven-deplantrekkers

Hoe kon het ook anders. De cactus. Deze robuuste woestijnplant heeft echt niet veel nodig. Hij zit vol vocht en kan zo een hele tijd zonder water overbruggen. Geef deze plant liever te weinig water dan te veel! Ga je dus even naar huis en weg van je kot in Leuven? Maak je dan geen zorgen om je cactus. Hij overleeft het met gemak! Ook deze hoort zonder twijfel bij de beste planten voor op kot in Leuven! Lees hier trouwens alles over de verzorging van de Cactus

 

 

 

 

 

 

 

 

sansevieria-laurentii-plantrekkers-leuven

3. De Sansevieria

 De Sansevieria (of vrouwentong) is nog robuuster dan de ZZ-plant. Deze plant

overleeft zelfs in een donkere badkamer of hete keuken. De Sansevieria staat bij alle grootouders op de vensterbank maar hoeft daarom niet ouderwets te zijn. Hij komt in verschillende soorten en maten en dat maakt de mogelijkheden eindeloos. Een plant die zijn opmars maakt, en dat zeker bij de studenten. Ze vinden het een van de beste planten voor op kot.

 

 

 

 

 

 

 

4. De Dracaena

 

Nog zo'n plant van bij de grootouders. De Dracaena staat bekend als een robuuste schaduwplant. Meestal wordt er te vaak water gegeven maar als je

wacht tot hij het teken geeft (hangende bladeren), dan overleeft hij het zeker en vast. Zit jij (letterlijk) op een donker kot? Dan is deze misschien iets voor jou! Hij komt zowel groot als klein! Perfect voor in de lijst van de beste planten voor op kot in Leuven! Meer weten over de verzorging?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. De vetplant

 

Vetplantjes zijn een binnenkopper. Natuurlijk zijn deze waterhoudende planten ideaal voor op kot. Ze kunnen best even zonder water en zullen je zeker laten weten wanneer ze het nodig hebben. Zolang je twijfelt geef je ze best geen water, beter te weinig, dan te veel! 

 

 

 

6.

De Pothos 

  De Pothos is een ongelooflijk populaire klimplant in Amerika. Wij zijn er echter

ook enorme fan van. Ze komen in verschillende maten en kleuren en hebben

weinig eisen. Je kan hem laten groeien langs de muur, op een mospaal of laat hem lekker zijn eigen weg gaan. Hier kan je meer klimplanten ontdekken? 

 

 Op zoek naar de beste planten voor op kot of advies voor de beste planten voor op kot in Leuven of Heverlee? Neem eens een kijkje in de webshop of spring binnen in onze winkel! Wij zijn gestart met planten voor studenten: gemakkelijke planten, planten die weinig water nodig hebben of planten die weinig licht nodig hebben. 
Wij hebben alles voor je planten op je kot in Leuven of Heverlee!