5 planten die je bijna ziet groeien

5 planten die je bijna ziet groeien

Deze lijst geeft je de 5 planten die elke ongeduldige persoon in zijn jungle moet hebben. Je vindt er klimplanten maar ook staanplanten. Voor elk wat wils!

1. Rhapidophora Tetrasperma of Monstera Minima

De Monstera Minima groeit ongelooflijk snel. Zijn lange uitlopers kunnen tot 2 meter per jaar groeien, 2 METER! Het leuke aan deze plant is dat je zijn lange ranken gemakkelijk kunt sturen in de richting die jij wilt. Of dat nu omhoog, omlaag, opzij of dwars is! 

2. Pothos

De Pothos-familie groeit razendsnel en kan écht tegen een stootje. Het zijn klimplanten om  'U' tegen kan zeggen. Hij groeit enorm snel en is super robuust. Hij doet het goed met weinig water en met weinig licht. Hij groeit snel en is makkelijk stuurbaar in de richting die jij wilt. Laat hem lekker hangen of stuur hem de muur op, the choice is yours.

3. Paradijsvogelplant

De Paradijsvogel is dan misschien geen klimplant, maar met zijn grotere bladeren valt zijn groei extra hard op. Er is altijd een nieuw blad in de maak dat groter en hoger zal zijn dan het vorige. Groei verzekert bij de Strelitzia!

4. Monstera

De Monstera noemt Monstera voor een reden. Hij stopt gewoon niet met groeien. Deze plant kan met de juiste verzorging ongelooflijk snel heel groot worden. Dat brengt verschillende dingen met zich mee, zo zal je moeten investeren in mosstokken, zijn luchtwortels in het water zetten, en hem regelmatig besproeien. Maar geen zorgen, hij beloont je met PRACHTIGE bladeren!

5. Chlorophytum Variegata

De Chlorophytum Variegata  (of Spinnenplant) wordt misschien niet enorm, maar hij plant zich ongelooflijk snel voort. Hierdoor is hij makkelijk te stekken en op te kweken tot volwassen exemplaar. Een aanrader voor zij die geen geduld hebben!

Terug naar blog