Zorgen Voor Jouw Planten In De Zomer

Zorgen Voor Jouw Planten In De Zomer

De zomer is de tijd voor vakanties, barbecues en lekker buiten zijn. Maar het is ook tijd om extra goed voor jouw kamerplanten te zorgen! Hier zijn een paar tips om ze de hele zomer lang mooi en levend te houden. 

Kies voor de juiste standplaats

Planten hebben licht nodig om te groeien. De ene plant al wat meer dan de andere. Maar pas op met planten in de volle zon te zetten! Hier door kunnen de bladeren verbranden. Hoe kun je die verbrande bladeren herkennen? Je plant zal dan bruine plekken op het midden van het blad krijgen. Dit willen we natuurlijk

voorkomen want die plekken gaan niet meer weg! Plaats jouw plant onmiddellijk verder van het raam of hang een doorzichtig gordijn. Vergeet de plant ook niet af en toe te draaien zodat hij gelijkmatig naar het licht toe groeit. 

Verplaats je plant

Sommige planten kan je ook beter van plaats veranderen. Ze staan misschien op de juiste plaats in huis maar dat wil niet zeggen dat het de geschikte standplaats is in de zomer. Niet alle planten kunnen tegen de felle zomerzon. Je zult dan snel merken wanneer de bladeren verbranden.


Planten die van de zon houden:

Laat hem niet uitdrogen

Hoe warmer hoe meer water een plant verbruikt. Hij heeft dus ook sneller terug dorst. Check jouw planten dus zeker regelmatig of de potgrond niet te droog staat. Je zal dit ook wel merken wanneer de bladeren slap gaan hangen.

Pas op: Verdrink jouw plant niet! Geef niet té veel water in één keer. Je kan beter frequenter wateren, telkens kleine hoeveelheden. 

Voeding geven

In de zomermaanden kan je eens per maand een beetje plantenvoeding toedienen. Lees de instructies op de verpakking voor extra informatie. Soms is het nodig om het product te verdunnen met water. 

Neem een plantenoppas

Niet alleen huisdieren hebben een oppas nodig, ook planten! Je wil toch niet terug komen van vakantie bij trieste en hangende planten? Maak een To Do lijstje voor jouw planten.

To Do:

- Geef de Aglaonema's 1 à 2 keer per week water.

- Wanneer te zonnig: haal de Aglaonema's en de Philodendron uit de zon.

 

  (Dit willen we dus vermijden)

Ask De Plantrekkers!

Heb je nog specifieke vragen planten of over de verzorging er van? Aarzel zeker niet om langs te komen in onze winkel of stuur ons een berichtje via Instagram!

 

Terug naar blog