sedum-roos-buiten-bloembak

Top 10 vaste planten voor bloembakken in volle zon in 2023

Bloembakken zijn een geweldige manier om een levendige en kleurrijke buitenruimte te creëren. Als je bloembakken hebt die veel zonlicht ontvangen, is het belangrijk om planten te kiezen die gedijen in deze omstandigheden. In deze blogpost zullen we enkele prachtige vaste planten bespreken die perfect geschikt zijn voor bloembakken in volle zon. Deze planten zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Laten we eens kijken naar enkele van de beste keuzes voor jouw zonnige bloembakken!

De beste vaste planten voor in bloembakken in volle zon

Lavendel (Lavandula)

Met zijn heerlijke geur en prachtige paarse bloemen is lavendel een populaire keuze voor bloembakken in volle zon. Deze vaste plant gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden en vereist weinig onderhoud. Geniet van de rustgevende geur en het kleurrijke uiterlijk van lavendel in je bloembakken.


Sedum

Sedum, ook bekend als vetkruid, is een taaie en droogtetolerante vaste plant die ideaal is voor bloembakken in de volle zon. Met zijn vlezige bladeren en clusters van kleurrijke bloemen voegt sedum textuur en interesse toe aan je bloembakken. Er zijn verschillende variëteiten beschikbaar, zoals het laagblijvende 'Angelina' en het rechtopstaande 'Autumn Joy'.


Zonnehoed (Rudbeckia)

De zonnehoed is een opvallende vaste plant met grote, heldergele bloemen en een donker hart. Het is een uitstekende keuze voor bloembakken in volle zon, omdat het goed gedijt in warme en droge omstandigheden. Zonnehoed voegt een vrolijke en zonnige uitstraling toe aan je bloembakken en trekt ook vlinders en bijen aan.


Vrouwenmantel (Alchemilla)

Met zijn zachte, groene bladeren en delicate gele bloemen is vrouwenmantel een prachtige toevoeging aan bloembakken in volle zon. Deze vaste plant houdt van zonnige locaties en gedijt goed in goed doorlatende grond. Vrouwenmantel voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan je bloembakken.


Hemelsleutel (Sedum telephium)

Hemelsleutel is een robuuste en winterharde vaste plant met dikke bloemstelen vol kleine bloemen die een prachtige aanvulling vormen op bloembakken. Deze plant gedijt goed in zonnige omstandigheden en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een favoriet is voor tuinliefhebbers.


Rode Zonnehoed (Echinacea purpurea)

De rode zonnehoed is een kleurrijke en opvallende vaste plant die bloembakken een levendige uitstraling geeft. Met zijn heldere, kegelvormige bloemen en stevige stelen is het een ware blikvanger. Deze plant houdt van de volle zon en vereist goed doorlatende grond.


Scharnierbloem (Physostegia virginiana)

De scharnierbloem is een veelzijdige vaste plant met aantrekkelijke bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, wit en lila. Het gedijt goed in volle zon en kan zowel in bloembakken als in borders worden gebruikt. De scharnierbloem voegt hoogte en kleur toe aan je bloembakken en trekt ook vlinders aan.


Het kiezen van de juiste vaste planten is essentieel voor bloembakken in volle zon. Met planten zoals lavendel, sedum, zonnehoed en vrouwenmantel kun je een prachtige en duurzame buitenruimte creëren. Zorg ervoor dat je de specifieke verzorgingsbehoeften van elke plant begrijpt en geef ze regelmatig water en bemesting. Geniet van de kleurrijke bloemen en het groene gebladerte van deze vaste planten en maak van je bloembakken een levendig en zonnig paradijs.

Terug naar blog