Jouw Perfecte Nordmann Kerstboom - Vind Hem Hier in Leuven

Jouw Perfecte Nordmann Kerstboom - Vind Hem Hier in Leuven

De Nordmann: Geniet van een Prachtige Kerstboom Zonder Naaldverlies 

De Nordmann is een bekende en populaire keuze onder kerstboomliefhebbers. Deze variant staat erom bekend dat hij vrijwel geen geur afgeeft, behalve wanneer je de naalden aanraakt. Een groot voordeel van de Nordmann is zijn minimale naalduitval en het feit dat de naalden niet prikken. Deze boomsoort staat vaak wat breder dan andere kerstbomen en biedt prachtige, uitgestrekte takken. Met zijn weelderige uiterlijk wordt de Nordmann vaak beschouwd als de topklasse onder de kerstbomen, een ware 'Mercedes' onder zijn soortgenoten. Houd er echter rekening mee dat bij het planten van de Nordmann in je tuin, deze boom wel tot wel 20 meter hoog kan worden.

Kerstboomverzorging: Hou Je Nordmann Springlevend  

  • Plaats je kerstboom niet in de buurt van de verwarming of vlak bij een open haard, omdat te veel warmte schadelijk kan zijn voor de boom. Een tochtige plek is ook niet ideaal. Kies een heldere locatie, maar vermijd direct zonlicht. 
  • Om je boom zo lang mogelijk fris te houden en naaldverlies en uitdroging te voorkomen, is het slim om hem de eerste paar dagen te laten wennen aan een koelere ruimte, zoals de garage of de hal. 
  • Heb je een kerstboom met kluit gekocht? Plaats hem dan in een ruime pot en geef royaal water. Zorg ervoor dat de grond constant licht vochtig blijft. Terwijl de boom binnen staat, geef hem dagelijks een halve tot één liter water. 
  • Voor een kerstboom zonder kluit geldt ook: geef hem water. Plaats deze in een standaard met een waterreservoir. 
  • Als je overweegt je kerstboom in de tuin te planten, geef hem dan bij het verplanten veel water en blijf de boom regelmatig tot half mei water geven. Zo geef je je kerstboom de beste kans om te gedijen. 

Plant en Verzorg je Kerstboom voor Hergebruik in de Tuin 

Geef je kerstboom de tijd om te acclimatiseren voordat je hem plant. Laat de boom enkele dagen in een garage of op een overdekt terras staan om te wennen aan de omgevingstemperatuur voordat je hem uitplant. Kies een dag zonder vorst om de boom uit te zetten. 

Bij het uitplanten, graaf een kuil die twee keer zo breed en diep is als de kluit van de boom. Vul deze kuil deels met plantenhummus of bodemverbeteraar voordat je de boom plaatst. Direct na het uitplanten, geef de boom royaal water om de wortels te helpen vestigen. 

In het voorjaar kun je de boom wat meststof geven, maar overdrijf niet. Twee tot drie keer is voldoende. Blijf de boom goed hydrateren, vooral tijdens droge periodes in de lente en de zomer, tot in september. Een regelmatige watergift is cruciaal voor de gezondheid van de boom. 

Zorg ervoor dat de boom voldoende vocht krijgt, vooral als je nieuwe groene scheuten opmerkt. Om de boom de beste kans te geven om te overleven, is het raadzaam om hem pas na minstens twee jaar opnieuw als kerstboom in huis te halen. 

Jouw nordmann kerstboom aan huis 

Op zoek naar de perfecte Nordmann kerstboom in Leuven? Ontdek waar je deze prachtige kerstbomen kunt vinden en haal de magie van de feestdagen rechtstreeks naar je huis met deze weelderige en naaldvrije schoonheden! 

Bestel jouw kerstboom!

Terug naar blog