Is de Sansevieria (vrouwentong) giftig?

Is de Sansevieria (vrouwentong) giftig?

De Sansevieria is een populaire kamerplant, die een hele opmars heeft gemaakt.
Wil je meer weten over het gemakkelijke onderhoud van de Sansevieria?
Naast de stijlvolle look rest er de vraag: is deze plant giftig?

Is de Sansevieria giftig voor katten?

Ja, de Sansevieria is giftig voor katten. De plant bevat chemische stoffen die bij consumptie door katten maagproblemen, braken en diarree kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om de Sansevieria buiten het bereik van nieuwsgierige katten te houden om mogelijke vergiftiging te voorkomen. Als je vermoedt dat je kat de plant heeft gegeten en symptomen vertoont, neem dan onmiddellijk contact op met een dierenarts.

Is de Sansevieria giftig voor honden?

Ja, de Sansevieria kan giftig zijn voor honden. Hoewel de plant over het algemeen als mild giftig wordt beschouwd, kunnen de chemische stoffen die aanwezig zijn in de Sansevieria bij consumptie door honden maagirritatie, braken en diarree veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze ook leiden tot neurologische symptomen zoals spiertrillingen of zwakte.

Is de Sansevieria giftig voor kinderen?

Ja, de Sansevieria is giftig voor kinderen. Net als bij katten bevat de plant chemische stoffen die bij inname door kinderen maagproblemen kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om de Sansevieria buiten het bereik van kinderen te houden, vooral jonge kinderen die geneigd zijn om dingen in hun mond te stoppen. Zorg voor een veilige omgeving en leer kinderen om niet aan de plant te komen of te eten. Bij vermoedelijke inname van de plant door een kind, neem direct contact op met een medisch professional.

De Sansevieria is een giftige plant. Let er mee op en probeer ten allen tijde de plant uit het bereik van huisdieren en kinderen te houden.

Terug naar blog