Hoe gebruik je hydrokorrels voor je planten?

Hydrokorrels, ook wel LECA, of Lightweight Expanded Clay Aggregate, is een populair groeimedium dat wordt gebruikt in hydrocultuur en binnentuinen. Vaak aangeduid als hydroballs of kleiballen, wordt LECA gemaakt van klei die op hoge temperatuur is gebakken om kleine, lichte en poreuze ballen te creëren.
Bestel je Hydrokorrels hier! 

Wat zijn hydrokorrels?

LECA is een soort groeimedium dat wordt gemaakt van klei die bij hoge temperaturen wordt gebakken om kleine, lichte en poreuze ballen te creëren. Dit medium wordt vaak gebruikt in hydrocultuur en binnentuinen, omdat het uitstekende drainage en beluchting voor planten biedt.

Hoe hydrokorrels te gebruiken?

LECA kan op verschillende manieren in uw tuin worden gebruikt. Een van de meest populaire manieren om LECA te gebruiken is als zelfstandig medium voor planten. Vul gewoon een bak met LECA en plant uw zaden of zaailingen direct in het medium. LECA kan ook worden gebruikt in combinatie met andere groeimedia, zoals aarde of compost.

LECA als hydrocultuur voor je planten

LECA wordt ook vaak gebruikt in hydrocultuur, een methode om planten te kweken zonder aarde. Bij hydrocultuur wordt LECA gebruikt om de wortels van planten te ondersteunen terwijl ze in een voedingsrijke oplossing zweven. Deze methode is ideaal voor het kweken van planten in kleine ruimtes of op plaatsen met weinig natuurlijk licht.

Hydrokorrels als substraat voor planten

LECA kan ook worden gebruikt als een substraat voor planten, wat betekent dat het op de bodem van een container kan worden geplaatst om ondersteuning en drainage te bieden voor de wortels van de plant. Dit is een geweldige optie voor grotere planten die meer steun en drainage nodig hebben dan een stand-alone medium kan bieden.

Kortom, LECA is een veelzijdig en populair groeimedium voor hydrocultuur en binnentuinieren. Zijn kleine, lichte en poreuze ballen zorgen voor een uitstekende drainage en beluchting voor planten, en het kan op verschillende manieren worden gebruikt, waaronder als een stand-alone medium, in combinatie met andere groeimedia, in hydrocultuur, en als een substraat voor planten.