Verzorging Dracaena

Verzorging Dracaena

De dracaena familie (Dracaena spp.) is een groep populaire, gemakkelijk te verzorgen kamerplanten die bekend staan ​​om hun lange, glanzende bladeren en decoratieve patronen. Deze planten zijn afkomstig uit Afrika, Azië en de eilanden in de Stille Oceaan en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan maten en vormen. In deze blog lees je er alles over!

Verzorging van de Dracaena

Hoeveel water geef je de Dracaena?

Dracaena-planten zijn vrij droogtebestendig en hoeven niet vaak te worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond tussen het water geven door te laten drogen, aangezien deze planten niet graag in continue natte grond zitten. Te veel water geven kan leiden tot wortelrot, dus controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef alleen water wanneer de grond droog is.

Hoeveel licht heeft de Dracaena nodig?

Dracaena-planten prefereren helder, indirect licht, maar kunnen ook in weinig licht overleven. Ze kunnen ook goed gedijen onder kunstlicht, wat ze een goede keuze maakt voor kantoren en andere binnenruimtes.

Is de Dracaena giftig?

Dracaena-planten zijn giftig voor huisdieren, dus houd ze buiten het bereik van huisdieren en kinderen. De planten bevatten saponinen, die braken en diarree kunnen veroorzaken als ze worden ingenomen.

Waar groeit de Dracaena?

Dracaena-planten zijn inheems in een breed scala aan tropische en subtropische gebieden, waaronder Afrika, Azië en de eilanden in de Stille Oceaan. Ze groeien in een verscheidenheid aan leefgebieden, waaronder bossen, graslanden en langs rivieroevers.

Tips voor de Dracaena

Om ervoor te zorgen dat jouw dracaena-plant goed gedijt, volg je best deze tips:

  • Geef ze regelmatig water, maar laat de grond tussen het water geven door drogen.
  • Plaats het op een plaats met helder, indirect licht.
  • Bemest het maandelijks tijdens de groeiseizoen.
  • Knip dood of geel wordend blad af zoals nodig.

Bestel de Dracaena hier online of kom langs in onze winkel in de Bondgenotenlaan 90 in Leuven!


Meer informatie nodig? Stuur dan een berichtje naar de Plantrekkers.

@deplantrekkers

Terug naar blog