Bedankt je leerkracht eens met een cadeautje dat groeit!

Bedankt je leerkracht eens met een cadeautje dat groeit!

Het einde van het schooljaar nadert en het is tijd om de leerkrachten te bedanken voor het afgelopen schooljaar. Wat is een beter cadeau dan een mooie plant? Planten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar symboliseren ook groei, zorg en duurzaamheid. In dit artikel bespreken we waarom planten cadeautjes een uitstekende keuze zijn voor leerkrachten en geven we enkele tips voor het kiezen van het perfecte plantje.

Waarom planten als cadeau?

 1. Duurzaamheid: Planten zijn duurzame cadeaus die veel langer meegaan dan traditionele cadeaus zoals bloemen of chocolade. Ze kunnen jaren meegaan met de juiste zorg en blijven de ontvanger herinneren aan het gebaar van waardering.

 2. Gezondheidsvoordelen: Planten verbeteren de luchtkwaliteit door zuurstof te produceren en schadelijke stoffen te absorberen. Bovendien kunnen ze het welzijn en de productiviteit verhogen, wat vooral nuttig is in een schoolomgeving.

 3. Decoratief: Planten brengen leven en kleur in elke ruimte. Ze kunnen een klaslokaal, kantoor of huis opfleuren en een gevoel van rust en sereniteit creëren.

 4. Persoonlijk en betekenisvol: Het geven van een plant is een persoonlijk gebaar dat laat zien dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals en betekenisvols te kiezen.

Tips voor het kiezen van de perfecte plant

Bij het kiezen van een plant voor een leerkracht, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden:

 1. Onderhoudsvriendelijkheid: Kies planten die gemakkelijk te verzorgen zijn. Leerkrachten hebben vaak een druk schema, dus een onderhoudsarme plant is ideaal. Voorbeelden hiervan zijn de Sansevieria (Vrouwentong), Pothos en Vetplanten/crasulla's.

 2. Lichtbehoefte: Overweeg de lichtomstandigheden van de plek waar de plant zal staan. Als je niet zeker weet hoeveel licht de ruimte krijgt, kies dan voor een plant die goed gedijt in zowel lage als hoge lichtomstandigheden, zoals de Philodendron of ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia).

 3. Grootte: De grootte van de plant is ook belangrijk. Een compacte plant is vaak praktischer en kan gemakkelijk op een bureau of vensterbank worden geplaatst. Kleinere planten zoals Cactussen, Kalanchoë of een Aloë Vera zijn uitstekende keuzes.

 4. Pot en Accessoires: Vergeet niet om een mooie pot of een leuke accessoire toe te voegen. Een stijlvolle pot kan het cadeau compleet maken en de leerkracht zal het extra gebaar zeker waarderen.

Onze top picks

Hier zijn enkele suggesties voor planten cadeautjes die perfect zijn om leerkrachten te bedanken:

 1. Hoya Kerri: Een kleine hartvormige vetplant. Beschikbaar in verschillende maten. Heel gemakkelijk in het onderhoud. 

 2. Lavendel Plant: Lavendel is niet alleen mooi om naar te kijken, maar verspreidt ook een heerlijke geur die helpt bij ontspanning en stressvermindering.

 3. Groei sets: groei sets zijn leuke cadeautjes omdat je de plantjes van zaadje tot plantjes kan zien groeien. Ze zijn beschikbaar in 3 versies: Vleesetende plantjes, Cactussen en bonsai boompjes

 4. Miniatuur Boompje: Een kleine bonsai of een miniatuur citrusboom kan een unieke en verrassende keuze zijn. Deze planten hebben een bijzondere uitstraling en kunnen een blijvende herinnering vormen.

 5. Mini cactus of vetplantje: kleine cactusjes of vetplantjes zijn super gemakkelijk in het onderhoud want ze vereisen bijna niets. Samen met een terracotta potje komen ze op 5 euro. Stuur ons een berichtje via de chatfunctie of via mail om ze te bestellen. 

Persoonlijke Touch

Om het cadeau nog specialer te maken, kun je een handgeschreven kaartje toevoegen met een persoonlijke boodschap. Vertel de leerkracht hoe dankbaar je bent voor hun harde werk en invloed gedurende het schooljaar. Dit zal je cadeau nog betekenisvoller maken. Laat dit zeker weten bij de checkout als je online besteld

Conclusie

Planten cadeautjes zijn een fantastische manier om leerkrachten te bedanken aan het einde van het schooljaar. Ze zijn duurzaam, gezond, decoratief en persoonlijk. Door te kiezen voor een plant die past bij de levensstijl en voorkeuren van de leerkracht, geef je een cadeau dat nog lang gewaardeerd zal worden. Voeg een mooie pot en een persoonlijke boodschap toe, en je hebt een groen bedankje dat zeker indruk zal maken.

Bedank je leerkracht dit jaar met een prachtige plant en laat zien hoeveel je hun harde werk waardeert!

Terug naar blog