De 7 beste planten voor in je bloembak buiten te zetten

Bloembakken zijn een super leuke manier om een vleugje kleur en leven toe te voegen aan je buitenruimte, of je nu een balkon, terrasje of tuin hebt.

Het kiezen van de juiste planten voor je bloembakken is essentieel om prachtige arrangementen te creëren die gedurende het hele seizoen bloeien. Hier zijn de 7 beste planten die je kunt gebruiken voor buiten in je bloembak.

Geen zin om zelf je bloembak te maken? Ontdek ons bloembak abonnement!

  1. Geraniums (Pelargoniums): Geraniums zijn klassieke favorieten voor bloembakken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Geraniums gedijen in de volle zon en vereisen goed doorlatende potgrond.

  2. Petunia's: Petunia's zijn prachtige bloemen die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren en bloemvormen. Ze gedijen goed in bloembakken en hangmanden, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van weelderige cascades van kleur. Petunia's hebben veel zonlicht nodig en regelmatig water geven.

  3. Viooltjes (Viola): Viooltjes zijn compacte planten met schattige bloemen die bloeien in verschillende kleuren, waaronder levendige tinten en zachte pastels. Ze zijn ideaal voor bloembakken vanwege hun vermogen om goed te groeien in zowel de zon als halfschaduw. Viooltjes voegen een charmante uitstraling toe aan je bloembakken.

  4. Salie (Salvia): Salie is een veelzijdige plant die zowel prachtige bloemen als geurige bladeren biedt. Er zijn verschillende soorten salie beschikbaar, zoals de blauwe salie (Salvia farinacea) en de rode salie (Salvia splendens), die beide geweldige keuzes zijn voor bloembakken. Salie gedijt in zonnige omstandigheden en vereist matig water geven.

  5. Verbena: Verbena's zijn planten met kleine bloemen in levendige kleuren, zoals roze, paars en wit. Ze gedijen goed in bloembakken en kunnen zich uitstekend combineren met andere bloemen. Verbena's hebben veel zonlicht nodig en vereisen regelmatige bewatering.

  6. Oost-Indische kers (Tropaeolum majus): Oost-Indische kers is een populaire keuze voor bloembakken vanwege de heldere bloemen en het decoratieve blad. Deze planten zijn klimmers en kunnen zich omhoog slingeren langs een hekwerk of latwerk in je bloembak. Oost-Indische kers gedijt in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig.

  7. Lantana: Lantana is een prachtige plant met clusters van bloemen in verschillende kleuren, zoals geel, oranje, roze en paars. Deze planten zijn perfect voor bloembakken vanwege hun compacte groeiwijze en het vermogen om vlinders en andere bestuivende insecten aan te trekken. Lantana gedijt goed in zonnige omstandigheden en heeft matig water nodig.

 

bloembak-ideeen

 

Met deze 7 beste planten voor buiten in je bloembakken kun je een prachtige en levendige sfeer creëren in je buitenruimte. Of je nu kiest voor geraniums, petunia's, viooltjes, salie, verbena, oost-Indische kers of lantana, elk van deze planten zal kleur en schoonheid toevoegen aan je bloembakken. Zorg ervoor dat je de specifieke groei- en verzorgingsvereisten van elke plant kent, zoals zonlicht, waterbehoefte en potgrond, om ervoor te zorgen dat ze optimaal gedijen.

Met de juiste plantkeuzes en een beetje zorg en aandacht kun je van je bloembakken een prachtig en bloeiend pronkstuk maken in je buitenruimte. Geniet van het creëren van een levendige en kleurrijke oase met deze fantastische planten voor in je bloembak buiten!