5 tips bij planten kopen

5 tips bij planten kopen

Kamerplanten kopen kan een hele uitdaging zijn. Er zijn immers veel factoren om rekening mee te houden bij het zoeken en uitkiezen van een plant. Bij De Plantrekkers werken aan de oplossing voor een probleem. Wij geloven dat we de plantenindustrie radicaal kunnen veranderen door mensen te assisteren in hun plantenkeuze. In deze blog, vind je onze 5 tips bij het kopen van nieuwe planten.

1. Ken jezelf

Wanneer je kamerplanten koopt, houd je best rekening met je eigen verleden. En dan hebben we het niet over je eerste keer dronken of dat snoepje dat je ooit stal. We bedoelen hoe goed voor je planten kan zorgen. Heb je in het verleden bepaalde planten laten doodgaan? Dan ga je best na wat exact het probleem was! 

Je houdt ook best rekening met je agenda. Ben je regelmatig twee weken niet thuis om je planten te verzorgen? Dan koop je best andere planten dan wanneer je als huismus elke dag thuis bent.  

2.  Houd de standplaats in je achterhoofd

Voor je een plant gaat kopen, kijk je best even waar die juist zou komen te staan. Een goed idee is om een foto van de standplaats van de plant mee te nemen naar de winkel, zo kunnen we je het best assisteren. Indien je toch graag je kamerplanten online koopt, raden we je aan gebruik te maken van de chatfunctie. 

De standplaats van de plant is van belang voor het licht en de tocht. Hoe meer licht en tocht je plant krijgt, hoe meer water de plant zal verbruiken!

3. Huisdieren en kinderen

Geen onbelangrijk detail is om te weten of de plant al dan niet giftig is. Hiervoor dubbelcheck je best even bij de verkoper om te dubbelchecken. Sommige planten zoals de Dieffenbacchia, zijn erg giftig en helemaal niet veilig om te eten.  

4. Houd de plant twee weken apart

Nieuwe plant gekocht? Ondanks dat onze planten van de beste kwekers komen en we enkel de hoogste kwaliteit planten aankopen, kunnen we niet garanderen dat de planten ten allen tijde insect-vrij zijn. De veiligste optie is altijd, om je nieuwe plant twee weken gescheiden van de andere kamerplanten te houden. Zo kan je hem in afzondering verzorgen en goed bekijken voor je hem in je urban jungle zet.

 

5. Kies de juiste zaak

Misschien wel een van de belangrijkste punten op deze lijst. Kies een winkel waar je terecht kan en blijf weg van de grote ketens. Die grote ketens hebben soms misschien een leuk koopje, maar deze ketens zullen je niet helpen bij problemen met je planten. Kleine en gespecialiseerde plantenzaken staan anderzijds altijd voor je klaar en zullen met hart en ziel meestrijden je planten door de moeilijkste periodes te krijgen

Vragen over je planten? Stuur ons dan een berichtje op Instagram, via de chat op de website, mail, telefoon of rooksignaal. 

 

Zit je toch nog met vragen of heb je een schrijffout gevonden? Wees dan niet bang om het ons te melden! Alleen zo kunnen we beter worden!

Terug naar blog