Help! Ik krijg zelfs mijn cactus dood!

Help! Ik krijg zelfs mijn cactus dood!

Ai ai ai.. Een cactus dood! Dat zou toch de gemakkelijkste plant zijn??

Tja, zeg nooit dat je niet voor planten kan zorgen, want de cactus sterft het vaakst door er té goed voor te zorgen. Echt! Overwateren is de nummer 1 oorzaak van een verloren cactus. In deze blog lees je hoe jouw volgende cactus het wél overleeft.

De cactus groeit van oorsprong op zeer droge plaatsen. Zoals bij alle planten probeer je dus best die natuurlijke habitat na te bootsen. Dat wil zeggen: niet te veel water, veel licht en lekker warm. Een plaatsje aan het raam in de zon en heel af en toe een flinke portie water. Hoe vaak en hoeveel je water moet geven? Dat verschilt! Laat ons eens kijken.

Bij planten wordt vaak gedacht aan teveel water, maar dat bestaat niet. Er bestaat enkel te vaak wateren. Bij de cactus laat je de grond best volledig uitdrogen alvorens je prikkelbare vriend weer van drank te voorzien. Bij andere plaatsen volstaat een beetje logisch denken over de oorsprong. Zo zijn de échte tropische regenwoudplanten veel minder gevoelig voor te vaak wateren. Geef je cactus dus liever te weinig water dan teveel, net als in de natuur!

Teveel water bestaat niet! Te vaak wel!

Een belangrijke sidenote is echter wel dat het water gemakkelijk uit de pot moet kunnen vloeien. Water op de bodem van je pot moet je ten allen tijde voorkomen om wortelrot te vermijden. 

Heb je toch geen vertrouwen meer in je cactus-skills? Check deze lijst dan even, daar hebben we de ideale kotplanten verzamelt voor jou!

 #jesuiscactus

Terug naar blog