Kat tussen de bladeren van een kamerplant

15 niet-giftige planten voor katten en honden

Wil jij weten welke planten niet giftig zijn voor honden en katten? In dit artikel geven wij je een handig overzicht van de 15 leukste planten die veilig zijn voor je trouwe viervoeters. Wil je weten bij welke meest voorkomende planten je best voorzichtig kan zijn? Lees het dan hier: Veelvoorkomende giftige kamerplanten. Bij het kiezen van planten voor in huis is het namelijk belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van je huisdieren. Met deze informatie kun je de juiste keuzes maken en ervoor zorgen dat je huisdieren veilig kunnen genieten van groen in huis.

Waarom is het belangrijk om te weten welke planten niet giftig zijn voor katten en honden?

Misschien weet je niet welke planten giftig zijn voor katten en honden. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de potentiële gevaren die sommige planten kunnen vormen voor je huisdieren. Gelukkig hebben wij een handig overzicht samengesteld van niet giftige planten, zodat je met een gerust hart groen in huis kunt halen. We begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om te bepalen welke planten veilig zijn, maar met de juiste informatie kun je weloverwogen keuzes maken.

De 15 niet giftige planten voor katten en honden

Hieronder vind je een lijst van 15 niet giftige planten die geschikt zijn voor katten en honden:

  1. Nestvaren: De nestvaren (Asplenium Crispy Wave) is een luchtzuiverende plant die het liefst op een lichte plek staat, uit de zon. Pas op voor teveel water.

  2. Bromelia: Deze vrolijke bloeiende plant is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en is veilig voor huisdieren. Wist je dat de ananasplant ook een bromelia is?

  3. Pannenkoekenplant: De pannenkoekenplant is een populaire plant en bovendien nog eens niet giftig. Perfect dus voor je trouwe viervoeters! Gemakkelijk in het onderhoud en makkelijk te stekken!

  4. Bananenplant: De bananenplant is een favoriete plant van velen en gelukkig niet giftig voor huisdieren. Let op: er zijn verschillende varianten verkrijgbaar.

  5. Bamboepalm: Deze prachtige en ijzersterke kamerplant is een echte eyecatcher. Gelukkig is de bamboepalm niet giftig voor katten en honden.

  6. Graslelie: De graslelie is een ideale plant om op te hangen of in een mooie pot te plaatsen. Deze niet giftige plant is geschikt voor huizen met huisdieren.

  7. Blauwvaren: Deze tropische plant met zijn blauwachtige bladeren kan goed overleven in de keuken of badkamer. Gelukkig is de blauwvaren niet giftig.

  8. Calathea: De Calathea familie bestaat uit verschillende planten met bijzondere bladeren in diverse kleuren. Ze zijn veilig voor katten en honden. Meer informatie over de Calathea's: Zo verzorg je Calathea's

  9. Maranta: De Maranta lijkt veel op de Calathea en is ook niet giftig voor huisdieren. Deze plant houdt van licht vochtige grond en regelmatig besproeien.

  10. Olifantspoot: De olifantspoot is een exotische plant met een dikke, vlezige stam en groene bladeren. Gelukkig is deze plant niet giftig voor katten en honden. Let op dat de stam van de olifantspoot niet wordt beschadigd, want het sap kan irriterend zijn voor huisdieren.

  11. Areca palm: De Areca palm, ook wel bekend als de Goudplam, is een populaire kamerplant met zachte, groene bladeren. Deze plant is veilig voor huisdieren en kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur.

  12. Kattengras: Hoewel het geen specifieke plant is, is kattengras een geweldige optie om in huis te hebben als je katten hebt. Katten kunnen op kattengras kauwen om hun spijsvertering te helpen en haarballen te voorkomen. Je kunt kattengras kopen in de vorm van plantjes of zaden.

  13. Krulvaren: De krulvaren is een prachtige kamerplant met elegante, gekrulde bladeren. Gelukkig is deze plant niet giftig voor huisdieren en kan hij een mooie aanvulling zijn op je interieur.

  14. Koffieplantje: de Coffea arabica ofwel het koffieplantje. Een leuk groen plantje waar nog eens echt koffiebonen aan komen! We raden wel niet aan om ze echt te gebruiken voor koffie te zetten want de koffie zal wat bitter smaken.

Terug naar blog